Ordföranden informerar 2006-04-07

Helgen skulle från början bjuda på fem deltagare, vilket snart blev tre och på fredagen endast två! Sekreteraren anslöt sig dock halvsjuk, fysiskt alltså, på lördagen och söndagen. Något rollspel som det var planerat att bli genomfördes tyvärr aldrig, men förberedelserna finns ju kvar till ett senare tillfälle.Under fredagen var Kassören och jag själv tyvärr ensamma spelare. Tursamt nog hade vi dock lite nya grejer till Carcassonne att använda oss av, och även ett helt nytt spel i Carcassonnestil nämligen Hunters & Gatherers. Kassören hade kollat upp reglerna innan och gav mig en genomgång lite snabbt. Jag vet inte om jag själv var allt för dålig eller att han förklarade dåligt, men kvällen avslutades efter två raka förluster i Hunters & Gatherers och en i Carcassonne för min del, bra spelat av Kassören i alla fall. Jag fick i alla fall ta hem tiokampen i Mario Party till Cuben innan jag gick hem för natten.Lördagen bjöd på Seafarers of Catan, en utbyggnad av Settlers, på tre spelare. Första omgången var väl sådär, men andra var riktigt rolig och jämn över hela fältet. Som Sekreteraren sa så var partiet det roligaste någonsin i Settlers. I och för sig vann han båda omgångarna medan jag själv och Kassören blev tvåa respektive trea varsin gång. Kvällen avslutades med Carcassonne och Hunters & Gatherers, mer information om det och söndagens partier kommer så vitt jag vet dyka upp under länken med samma namn, både Sekreteraren och jag vann i alla fall partierna i Carcassonne och Kassören och Sekreteraren i H & G. Jag kan ju nämna att jag själv blev sist i alla partier av H & G, både på två och tre spelare, kanske värt en Månadens Mange för mars eller april? Beror på hur man ser det, förlustraden inleddes ju i mars, och vi kanske spelar något mer i april….Under söndagen spelade vi även Seafarers igen, med ytterligare två segrar till Sekreteraren och med mig på två sistaplatser, Kassören alltså tvåa båda gångerna. Ett parti History of the World hann vi också med förutom Carcassonne, och det tog jag hem på ett trevligt manér där Sekreteraren hade en del kval flertalet gånger angående vilka kort han skulle ge bort. Han blev till slut tvåa och Kassören trea. Innan vi gick hem hanns lite Mario Party till Cuben med också, vilket Dod vann det mesta av om minnet inte sviker mig.För berörda spelare kan jag nämna att H&K nu är igång igen, och arbetet på att slutföra statistiken efter 100 drag kommer att tas upp igen inom kort. CIV-PBEM ligger väl dock under inlandsis efter vad jag har märkt, men man kan ju tänka sig att unge herr Bog börjar med det igen när han har kommit igång i sin nya lägenhet i Götet.En fråga angående spel i påskhelgen har postats i gästboken av mig. Vi får väl se hur responsen på detta blir, men som det ser ut så kan i alla fall Sekreteraren vilken dag som helst utom påskafton. Jag själv kan väl spela vilken dag som helst om det skulle bli tal om rollspel. Svara genom gästboken så att vi kan styra upp något för de intresserade. Övrigt spel framöver kan möjligen röra sig om slutet av april och sedan slutet av maj, men där är inget varken sagt eller bestämt. Vi vet ju alla att Bergis är tillgänglig, mer än vanligt, från och med mitten av maj, så där kanske det vore lämpligt att försöka styra upp något.Till nästa gång…..Ordföranden

Lämna ett svar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>