Ordföranden informerar 2016-03-26

I början av påskveckan, närmare bestämt på skärtorsdagen spelade vi lite D&D igen. Den effektiva speltiden landade väl inte på mycket mer än en timme på grund av allt skitsnackande, men i stort var det ett trevligt samkväm. Vilket ändå är huvudsaken.

Till spelet då. Ergyn och Baldin på Glada Tranan. Steg ett i försöken att antingen hitta bevisning mot di Merzio, eller att utplåna släkten, började med att fiska lite information om familjen, deras handelshus och deras bostäder. Slutresultatet blev något knapphändigt, men ledde slutligen till några timmars spaning på deras hus och en utflykt till varulagret i hamnen. Vid lagret spanade vi några timmar för att försöka kartlägga vakter, trafik till och från och allt möjligt annat. Slutligen lyckades Baldin och Ergyn ta sig in genom att på telepatisk väg lura bort en av vakterna. Inne i lokalen visade det sig att det som såg ut som tygbalar innehöll kaggar med konstig trögflytande vätska samt skinnpåsar med illaluktande pulver. Alltså var det inte bara varorna i sig som luktade skumt… Tyvärr visade det sig att den tänkta flyktvägen var blockerad av en låst dörr. Istället gick våra hjältar all in och rusade ut genom en dörr, Baldin svingade fruktlöst sin stridshammare medan Ergyn lyckades köra spjutet i magen på vakten. I och med detta var tärningen kastad. Smuggelgodset lämnades genom ombud till Machiavellis, vilka senare visade sig vara nöjda med våra hjältars snokande. Exakt hur nöjda de är återstår att se framöver. I väntan på det svaret fortsatte spaningarna på di Merzios hus. Helt plötsligt uppenbarade sig överhuvudet själv, Guillermo. Ergyn yppade tanken om att helt enkelt ta honom av daga med pilbågen, men innan Baldin fattat galoppen hade vagnen med partriarken lämnat området. Istället förföljde Ergyn vagnen medan Baldin tog raka vägen till lagerlokalen. Det visade sig att det var dags för några timmars kontorstjänst för Guillermo di Merzio. Baldin försökte med vakterna att snacka sig in, men utan resultat. Istället följde kallblodig väntande. När Guillermo uppenbarade sig lossade Ergyn en pil som fullständigt slet sönder den högra armen. Det bästa hade varit att sedan förfölja vagnen till huset och där slutföra jobbet. Tyvärr retirerade vi istället till säkerheten på Glada Tranan. Spelet avslutades med planer på att slå till mot di Merzios bror… Hur det blir med den saken återstår att se.

Så förflöt alltså den lilla speldelen. Resterande timmar redogörs det inte för i det här forumet i vanlig ordning. Frågan är om någon Månadens Mange kan delas ut? Det är lite hårt att ge Sekreteraren en för att han med sin perfekta träff på di Merzio träffade armen istället för något mer vitalt. Kanske ska vi ha en etta var för att vi inte avslutade jobbet istället? Kassören lämnar dom om detta.

Till sommaren firar vi 20 år. Då ser vi till att ordna någon form av specialkväll, kanske med lättare förtäring i form av prinsesstårta och Banco cola, kanske med något annat. Detta sker troligen i juli, så se till att planera era semestrar på bästa sätt!

Slutligen får påminnas om att det i gästboken planeras för nästa spelhelg som vanligt. I nuläget spånas det om näst sista helgen i maj.

…kuckeliku.

Lämna ett svar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>