Kiddes snackshörna


  Chipskonnässören och snacksgourmeten Kidde Mattsson är vår ciceron bland chips, snacks och allehanda tilltugg. Observera att det delas ut två olika betyg beroende på promillenivå.

Estrella Grill Fest Vardags  
Grill 10 10 Har alltid hållit grillen som min favorit framför den i CDR-kretsar så högt uppskattade dillen.
       
Estrella Dill      
Dill 10 9 Estrella Dill är väl egentligen också den värd en tia, men eftersom jag oftast prioriterar grillen framför dillen när jag handlar så känns det ovärdigt att ge dom båda en tia.
       
Sundlings Baconsnacks      
Baconsnacks 3 1 Trots allt tjat om att jag gillar baconsnacks så var det här ett riktigt lågvattenmärke. Har dock ätit sämre snacks, så den kommer undan med en svag tvåa. Har ingen aning om vad påsen kostade, men var det mer än gratis, lägg pengarna på något annat.
       
Estrella Hot Sweet Chili      
8 9 En relativt ny produkt i Estrellas sortimentet, dock en riktig höjdare. Kanske ingen påse man sitter och smäller i sig rakt upp och ned, eftersom det kan vara rätt bra tryck i vissa påsar. Men som tilltugg framför en bra film är den kanon.
       
Estrella Barbecue      
7 7 Kan vara lite svår att få tag på. Finns bara som 200 gram nämligen, och i dom stora matkedjornas sortiment finns bara 300 gram-påsar nu för tiden. Men i välsorterade kiosker finns fortfarande detta guldkorn, som man bör passa på att köpa när tillfälle ges.
       
Estrella Salt & Vinegar      
Salt and vinegar 2 2 En katastrof och just nu Estrellas absolut sämsta produkt på chipssidan. För att använda ett gammalt känt CDR-uttryck så smakar den väl "som en snorloska".
       
Pommes Pinnes Original      
Pinnes Original 7 3

En riktig klassiker som funkar utmärkt till fest. De små pinnarna fungerar bra, om man vill ha något att knapra på och kanske redan ätit för många chips. Serveras förslagsvis bredvid en skål Estrells Grillchips. Som vardagssnacks fungerar Pinnes inte alls lika bra, eftersom de små pinnarna inte alls är lika roliga i nyktert tillstånd och smaken inte är någon jättesuccé.

     
Estrella Salta jordnötter      
Salta jordnötter 7 4 Jag är verkligen ingen storkonsument när det gäller jordnötter, men jag kom över en påse vid tvåtiden på natten efter en rejäl fest i Åre för några veckor sedan. Som fyllesnacks fungerade Salta Jordnötter kanon, mycket salt på kort tid. Som vardagssnacks är dock inte jordnötter att föredra, de är små och flottiga.
       
Estrella Schlagerchips      
Schlagerchips 3 2 En nykomling hos Estrella. En besvikelse hos Estrella. Väldigt smaklösa chips och en smakupplevelse som var över redan efter ett par chips. Jag tycker att Estrella hade klarat sig bra utan denna rosa påse.
       
Estrella Sourcream & onion      
Sourcream and onion 5 4 En stor favorit för mig för cirka tio år sedan, numera en påse jag väldigt sällan inhandlar. Alla chips smakar lika mycket. Inte alls som med dill och grill där smaken är mer varierande, vilket leder till att man hittar riktiga "guldchips" smakmässigt.
       
Estrella Rings Cheese      
Schlagerchips 2 2

Ett bedrövligt snacks från Estella, en smakkombination som verkligen inte faller Sekreteraren i smaken.

       
Estrella Rings Onion      
Schlagerchips 6 5

Den bästa i Estrellas Rings-serie även om det är långt kvar till Dillringar och Grillringar som var på tapeten för ett tiotal år sedan. Ska man köpa Rings idag ska man i alla fall satsa på Onion.

       
Estrella Rings Sourcream & Onion      
Schlagerchips 5 4

En trots allt helt okej påse, men med tanke på Estrellas breda sortiment av kvalitetssnacks så bör man nog välja Sourcream & Onion chips istället om det är just dom smakerna man är ute efter.

       
Estrella Sourcream & Dill Chips      
Schlagerchips 8 7

En påse jag undvikit eftersom jag förutsatte att detta inte skulle vara en lyckad kombination. Men tyvärr hade jag fel, detta är ett riktigt bra alternativ när man förätit sig på Grill- och Dill-chips. Bör testas!

       
ICA Grillchips      
Schlagerchips 3 1

Hör man bara namnet förutsätter man att det är lågkvalitets-snacks, och det är det givetvis. Vill man lura några fyllerbultar på en fest så funkar det säkert, men hemma framför teven är nog att bita på naglarna ett bättre alternativ än ICA Grillchips.

 

Estrella Original potatischips      
Potatischips 9 7

En klassiker som jag borde uppmärksammat betydligt tidigare. Visst saknar man den klassiska räfflan men ingen kan klaga på smaken.

 

Estrella Double Red Onion & Sourcream-chips      
Red Onion 0 0

En riktig brakbesvikelse. En av få gånger jag faktiskt slängt en påse chips efter att bara ätit en handfull chips.

 

Estrella Jordnötsbågar      
Jordnötsbågar 7 5

En kul nyhet. Finns en liknande från ett annat märke som jag faktiskt tycker bättre om, konsistensen hos Estrellas variant är lite för ”pösig” för min smak.

 

Estrella BBQ-chips      
BBQ 8 8

Har ju alltid hållit Estrellas Barbecue väldigt högt och även om jag tycker deras nysatsning BBQ saknar lite av Barbecues smak så lär BBQ bli en av mina nya favoriter.

 

Estrella Sourcream & Dill-chips      
SourcreamDill 7 7

Förväntade mig en katastrof fick en påse välsmakande chips som absolut kan vara ett komplement till den annars så uppskattade Dillen.

 

OLW Grill-chips      
OLWgrill 6 5

Ett av få OLW-chips som faktiskt kommer undan med någorlunda högt betyg. Grillchipsen kan i värsta fall vara helt okej.

 

OLWgrill 6 5

Inte riktigt lika god som den gamla hederliga Barbecue som fanns för ett par år sedan, och tunna chips kan aldrig mäta sig med räfflade. Men smaken finns där trots allt.

 

OLWgrill 3 2

Holiday är nog Estrellas bästa dipp, men som chips ingen höjdare tyvärr.

 

OLWgrill 9 4

En lite halvkul nyhet faktiskt. Ett riktigt partychips med mycket smak till ölen men kanske inget man smäller i sig 300 gram av i tv-soffan.

 

OLWgrill 6 6

Lite intressant smak på dessa, lite typisk för chips man köper utomlands. Men de är smakrika och har lite Estrella-touch på dem trots allt.

 

OLWgrill 5 7

Gräddfil och grön paprika – blev positivt överraskad av denna påse. Förväntade mig inte mycket men blev rätt nöjd med dom grova chipsen.

 

OLWgrill 3 1

Estrella hade dillskruvar i sitt sortiment för många år sedan som jag minns som riktigt bra snacks, den här utgåvan är däremot ingen höjdare, riktigt märkligt dillsmak.

 

OLWgrill 9 9

Ett mycket bra snacks med mycket smak, dessutom lite intressant med de tre olika sorterna i samma påse. En liten favorit faktiskt.

 

OLWgrill 6 5

En svårbedömd påse, jag har lite svårt för den här ostsmaken i chips. Vill man ha ostsnacks så är det ju ostbågar som gäller, men på något konstigt sätt fungerar det trots allt hyfsat här med den klassiska sourcreamsmaken i botten.

 

OLWgrill 5 8

En klassiker som jag glömt bort tidigare. Men en påse jordnötsringar är ett säkert val i hyllorna. Visst, är man ute efter något salt är väl kanske inte jordnötsringar prio ett men i övrigt är det ett riktigt gott vardagssnacks.

 

OLWgrill 5 5

Ett trevligt litet snacks i en alltför liten påse känns det som till en början, men efter att ha ätit 150 gram Sombreros är man mer än nöjd. Den här smakskillnaden som finns i en riktigt bra påse chips, saknas här och det blir rätt enformigt i längden.