Western Vägval

SPELARE: Sekreteraren – Ralph Quinton

Kassören – Jeremiah Stahlin

Svenne H – Kris Morisham

Bergis – Joe Tilburry

Bogen – Nachise

SPELOMGÅNG #1

Efter att flertalet av karaktärerna sårats allvarligt återupptas äventyrandet i Silverrado en månad senare. Stahlin har klarat sig bra på de pengar han fick in för att hjälpa den lokale begravningsentreprenören med alla döda. Tisdagen den nionde oktober vandrar dock de övriga tre ut från läkarmottagningen efter en sista undersökning. Samtliga är fortfarande lätt sårade, men inte så allvarligt att det hindrar dem i vardagen. Stahlin möter upp utanför kliniken, och det omedelbara samtalsämnet blir hur allt som tidigare hänt dem hänger ihop. Nachise och Quinton går ner till sheriffkontoret för att se om det finns någon innestående lön att hämta ut där. Dessvärre meddelar sheriff Reeves att merparten av deras lön har gått till läkarens räkningar, men några dollar var får de ändå. Quinton passar även på att fråga lite om vad Reeves vet om Poders tidigare rån, och sheriffen lovar att ordna fram lite information till nästa dag. Kvällen avslutas med att hänga på Lucifers Abode, som åter är uppbyggt, innan det är dags att ordna nya rum på hotellet.

Medan de övriga äter frukost på hotellet smiter Quinton ner till sheriffen och får där en förteckning över tidigare rån genomförda av Poder. Han går även till stadshuset och kikar på en karta för att försöka hitta ett samband mellan platserna. Han gör också det, men tycker att allt pekar på en plats mitt i den oändliga öknen. Alla samlas sedan utanför hotellet och det blir snack om framtida planer. Efter en kort visit på diligensbolaget, tankar om att dra till San Diego och planer på att rida ut till spökstaden Garrison bestäms till slut att Lucifers Abode är rätta stället att hänga på. Väl där upptäcker de redaktören på Silverrado Daily, och Quinton frågar ut honom om lite detaljer runt Poders rån. Dessvärre har denne inte mycket att bidra med. På uppmuntran av de andra går dock Stahlin i täten till sheriffen för att få kika på de nedskjutna revolvermännens tillgångar. Han ombeds komma tillbaka senare, vilket han gör i sällskap med de övriga. Bland vildmarksutrustning, cigariller av märket Virginia Finest och reservpatroner hittas någon form av kvitto eller kontrakt där Gordon Strickland troligen mottagit 2000 $ från Jedediah Bishop, den lokale gruvmagnaten och storfräsaren. Snacket om Bishop går nu varmt, men trots en vända till på Lucifers Abode och förhör med diverse stadsinvånare får de inte fram så mycket matnyttig information. Däremot stöter gänget ihop med småtjuven Bear som är i Silverrado för att proviantera för sitt förestående rån i La Paz. Han erbjuder än en gång rollpersonerna att bistå honom, och berättar att han ska rida ut till timmerstugan och övernatta där om de är intresserade att rida ikapp senare. Utan vidare planer eller idéer går samtliga sedan till sängs, framförallt Joe Tilburry som däckar och mer eller mindre släpas hem till sängs av de övriga.

Torsdagens morgon och förmiddag präglas av konspirationsteorier med Jedediah Bishop inblandad, dock utan Tilburry som sover ruset av sig. Efter många om och men bestämmer de sig för att avslöja sina misstankar för Terrence Hornsby på tidningen. Denne blir mycket intresserad av berättelsen, men kräver samtidigt mer information och bevis för att kunna hänga ut Bishop som kontrakterare av Strickland, och varför skulle de ha ett kontrakt skrivet mellan varandra och varför? Med Hornsbys entusiasm i ryggen bestämmer de sig för att rida ut till Bishops ranch. När de väl kommer dit visar det sig tyvärr att han för en tid sedan rest iväg norrut efter att ett möte skett på residenset. Denna missräkning gör att Morishams idé om att återvända till Garrison blir verklighet. De rider tillbaka till Silverrado och provianterar innan ritter fortsätter mot spökstaden. Gruppen övernattar där och undersöker sedan åter staden under följande förmiddag. Inget nytt hittas, förutom några lådor instabil dynamit och några förtorkade cigarillfimpar. Fimparna väcker dock Morishams intresse då de är av ovanlig sort och helt svarta i färgen. Quinton menar att de kanske är samma märke som på dem han hittade bland revolvermännens tillhörigheter, men till slut görs ändå ingen jämförelse. Något nedslagna av den magra utdelningen återvänder de tre till Silverrado lagom till kvällningen. Endast ett kvällsmål och en god natts sömn återstår då av dagen.

SPELOMGÅNG #2

Följande dag ligger Ralph Quinton kvar och sover ut i sin hotellsäng, och Joe Tilburry lyser som vanligt med sin frånvaro. Detta hindrar dock inte Chris Morisham och Jeremiah Stahlin från att sätta sig för att äta frukost. Mitt i gröten och de kokta äggen dyker Nachise åter upp. Det visar sig att han varit iväg utanför staden ett par dagar för att rena kroppen och meditera efter instängdheten på den lokala sjukstugan. Under frukosten passar de två hotellgästerna på att upplysa Nachise om vad de gjort de senaste dagarna, och även om misstankarna rörande Bishop som möjlig arbetsgivare för Gordon Strickland. Uppdateringen av uppgifterna verkar även hjälpa Morishams minne. Han kommer på att fimparna från spökstaden Garrison inte har jämförts med cigarillerna i den ask som fanns bland de döda revolvermännens tillhörigheter. Snabbt som ögat smiter han upp på den sovande Quintons rum och tar där hand om cigarillasken. Den synliga jämförelsen verkar peka på att det är samma märke, Virginia Finest, och Morisham försöker sig även på en provrökning. Det visar sig dock inte ge någon större effekt förutom en rejäl hostattack.

Till informationen om Bishop tillför nu även Nachise att han sett när Bishop lämnade sin ranch tillsammans med en kusk och två kostymklädda medelålders män. De reste sedan norrut längs huvudvägen. Flertalet olika teorier gås igenom. Vem är egentligen Bishop, och varför hade Strickland ett kvitto som han undertecknat? Varför sköt Bishops anställde ägaren av Lucifer´s Abode? Kan de kinesiska dokumenten ha något med saken att göra? Var kan Bishop ha varit på väg, och hur ser geografin och bebyggelsen ut längre norrut? Trots att konspirationsteorierna var både utstuderade och möjliga skapar pratstunden minst lika många frågetecken som den ger lösningar. Till slut bestäms det ändå att ett nytt besök hos Bishop ska göras. Några timmar senare står de utanför porten och får tag i en mexikansk husa. Hon berättar att Bishop är iväg på affärsresa sedan ett tag och att hon inte vet när han återkommer. Något nedslagna i bootsskaften börjar de tre återfärden mot Silverrado. Någon förflugen idé om att bryta sig in i residenset droppas, men till slut står de ändå åter på de dammiga stadsgatorna.

En middag på hotellet får dem dock ganska snart på bättre humör igen och de tre kamraterna ger sig ut för att se om något nytt nummer av Silverrado Daily finns att tillgå och om någon kan berätta för dem hur närområdets bebyggelse ser ut. Utanför redaktionen återfinns ett exemplar, och det visar sig att Hornsby valt att skriva en del om vad som berättats om Bishop och Strickland, trots bristen på reell bevisning. Redaktör Hornsby verkar dock även ha luskat fram en del egen information på bland annat Silverrados prospektorie. Med torra strupar och sugna på skvaller går Morisham till Golden Sun Saloon medan Nachise och Stahlin går ner till Lucifer´s Abode. Generellt är det en del snack om vad som stått i tidningen, och många verkar vara av den åsikten att Bishop är en ful fisk, även om de inte till fullo tror att det är så allvarligt som tidningsartikeln verkar påskina. Inte helt oväntat verkar det även som om gästerna och personalen på Lucifer´s är mer benägna att tycka illa om Bishop. Det verkar uppenbart att Bishop är en man med stor respekt i området, men att han inte visar sig i staden speciellt ofta om det inte är fråga om affärer eller finansiella ärenden. De flesta vet inte mycket om honom förutom att han är inflytelserik och välbärgad. Med den informationen och en lätt fylla i huvudet återvänder de tre rollpersonerna till hotellet för att invänta nästa dag, söndag den 13 oktober 1877.