Ordföranden informerar 2015-12-26

Jaha, då var det klassiska 23:e-mötet avklarat med allt vad det innebär. Inte nog med det, för första gången på ett bra tag blev det spel två dagar i rad. Om vi först avhandlar dagen innan så blev det några timmars D&D uppblandat med ungefär lika lång tid skitsnack. Storyn följer nedan, för de få som är intresserade av vad som hänt tidigare hänvisas till tidigare Ordföranden Informerar.

Baldin och Ergyn vaknade av tumult på gården utanför. När de väl vaknat till och beväpnat sig möttes de av flera döda vakter och en handfull angripare på väg mot sovrummen. Baldin tänkte möta upp några av dem och Ergyn sände iväg några pilar, bland annat fäldes en angripare efter att ha blivit träffad i magen. Ganska snart märkte de dock att det var lika bra att böja sig för övermakten och ta sin tillflykt till rummet igen. Efter att ha ställt en byrå för dörren och klätt på sig resterande del av kläderna hörde våra två hjältar ett bultande på dörren. De uppmanades att överlämna sig frivilligt, något som ganska snart blev gjort. Inte helt oväntat visade det sig att det var Di Merzio med anhang som var angriparna. Med ett löfte om att utpekas som de verkliga mördarna släpptes Ergyn och Baldin ut på gatorna i väntan på gryningen. Omgående kontaktades Machiavellis affärskontakter bland fårmaskerna, men med enda resultat att stadsvakterna tillkallades. Den närmaste dagen spenderades med att på telepatisk väg försöka få kontakt med magikern Targan samt att försöka komma på ett sätt att ta sig in till den kvarlämnade utrustningen. Slutligen föll valet på dasshålen. Efter ganska många om och men, en Baldin täckt av bajs och lite andra lustigheter kunde Ergyn till slut ta sig in och smyga runt bland rummen. Utrustningen var dock borta, liksom dottern Livia. Efter detta debacle togs istället kontakt med en tjurmasksfamilj. Denna gång blev resultatet tillkallad stadsvakt och två månader i finkan! Så plötsligt en dag hämtades Ergyn och Baldin till Machiavellis riddarsal för ett förhör med sanningssvärdet liggande på axeln. Relativt många lätta och några tolkningsbara frågor senare hade de båda fortfarande sina huvuden kvar. Livia, som förde talan, gav då erbjudandet om att låta udda vara jämnt och släppa Baldin och Ergyn mot löfte om att familjen Di Merzio skulle dödas till sista person, alternativt att bevis skulle skaffas fram som knöt dem till mordet på Machiavellis. Utrustningen återlämnades och ett dåligt rum på Glada Tranan ordnades. Nu har Baldin och Ergyn tre månader på sig att göra ett eller båda av ovanstående för att själva bli friade även i allmänhetens ögon… Fortsättning följer alltså.

Så till årsmötesdagen. Egentligen finns inte mycket att säga om de fasta punkterna. Sittande styrelse och revisor omvaldes, ekonomin står i princip still och det vanliga löftet om mer spelande avlades. Vad gäller inköp av spel nämndes expansionen till Puerto Rico och kanske något av de senaste årens Spiel des Jahres. Kassören åtog sig att knåpa ihop nya medlemskort, men då gamla finns så det räcker en gång till, så får han hela nästa år på sig. Så till intresset för olika spel. Rollspelsmässigt är det D&D följt av Kult som gäller. Däremot ramlade Chock ut från listan med 4,75. På brädspelssidan finns lite mer att välja på. I topp hamnade Zug um Zug (9,5), Thurn & Taxis (8,5) och Zug um Zug Nordic Countries (8,25), medan Tigris & Euphrates klarade sig på fallrepet med 5,0. Inget brädspel röstades alltså bort. Med tanke på Sekreterarens åsikter om Arkham Horror kanske det hade åkt om vi hade spelat innan istället för efter mötet. För det var just Arkham Horror som vi avslutade kvällen med. Runt 6-7 timmar tog partiet, varav en timme gick åt att sätta iordning allt. Men med tanke på att ingen spelat det tidigare så var det väl ok i alla fall. Åsikterna om hur kul det var går nog isär, men personligen tror jag att det kan bli riktigt kul när reglerna fastnat lite och det blir lite mer flyt. Om inte annat borde vi spela någon gång till för att känna på det åtminstone. För övrigt klarade vi stänga försegla sex portaler och stoppa The ancient one. Slutpoängen landade på 17.

Trots två man på varsin etta i spurten på Årets Mange, lite fummel på D&D och några rejäla missar under brädspelet, undrar jag om inte ledamot Bogen borde åka på en rejäl Månadens Mange i december och följaktligen hela årets Mange. Han hängde visserligen en del i omgivningarna och hade dessutom sin familj att ta hand om, men lite spel borde ha kunnat klämmas in också, eller…? Kanske en tvåa till Bogen, alternativt en etta till Sekreteraren för fummel eller vad säger ni andra, fram med det i gästboken bara.

Just i gästboken kan ni även gå in och meddela och planera för spel nästa år. Givetvis får vi försöka få till några kvällar i början av 2016, både en fortsättning på D&D och lite brädspel. Väl mött då.

…siktar på 20 år:

Lämna ett svar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>